Endodontia dhe konservativa

Endodontia dhe konservativa

[bt_bb_floating_image vertical_position=”bottom” horizontal_position=”center” lazy_load=”no” animation_style=”ease_out” animation_delay=”default” animation_duration=”default” animation_speed=”1.0″ image=”1234″ responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” el_id=”” el_class=”” el_style=”max-width: 520px;”][/bt_bb_floating_image]
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Endodontia dhe konservativa janë dy fusha të stomatologjisë të lidhura ngushtë me njëra tjetrën.

Konservativa është dega e stomatologjisë që ka për qëllim zëvendësimin e strukturës së munguar të dhëmbit si rezultat i proceseve karioze, traumave dentare dhe trajtimet të cilat eleminojnë problematika të pacienteve që lidhen me estetikën.

Trajtimet konservative konsistojnë në eleminimin e proceseve karioze duke ruajtur sa më shumë të jetë e mundur strukturën e dhëmbit dhe zëvendësimin e strukturës së munguar me materiale që ofrojnë rezultate estetike dhe funksionale të ngjashme me dhëmbin.
http://marlendent.al/wp-content/uploads/2022/05/konservativa-ina-xhaxho-dental-750x667-1.jpg